Temyiz Mahkemesinden Static Control lehine oybirliğiyle alınan karar

Static Control 25 Mart 2014

Sanford, N.C. - (25 Mart 2014) - Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesi, Salı günü oy birliği ile Static Control'un, Prebate programı nedeniyle Lexmark'ı Lanham Yasası (düzmece reklam) kapsamında mahkemeye verebileceğine hükmetti.

Dava konusu edilen bilgi kapsamında "Yüksek Mahkeme Static Control'un Lanham Yasasının korumayı amaçladığı tipte bir taraf olduğuna hükmetti."

Yargıç Antonin Scalia, dokuz yargıcın tümü tarafından kabul edilen kanaatinde şunları belirtti: "Static Control, Lexmark toner kartuşlarını yenilemek için hem (1) gerekli olan hem de (2) bundan başka bir kullanım amacı taşımayan mikroçipleri tasarladığını, ürettiğini ve sattığını iddia ederek yeterli uygun nedensellik iddia etmiştir. Bu iddiadan yola çıkarak, yeniden üretim yapan şirketin işlerini azaltan her türlü düzmece reklam Static Control'e de zarar vermiştir.

Lexmark Static Control'u ilk kez 2002 yılında mahkemeye vermişti. Lexmark ilk başta mahkemenin Static Control'un Lexmark'a karşı olan iddialarını reddetmesini sağlamada başarılı olmuştur. Konu 2007 yılında mahkemeye taşındığında jüri Static Control'un lehine karar vermiştir. Mahkemenin ardından Static Control, Altıncı Temyiz Mahkemesinin Static Control'un Haksız ve Aldatıcı Ticaret Uygulamaları iddiasını tekrar gündeme getirmesini kabul etmesini sağlamıştır. Lexmark, yeniden gözden geçirme için Yüksek Mahkemeye dilekçe sunmuştur. Yüksek Mahkeme Lexmark'ın talebini reddetmiştir.

Static Control'un Lexmark'a karşı iddiaları kısmen Lexmark'ın yeniden üretim yapan şirketlere Prebate kartuşlarının yeniden üretiminin yasa dışı olduğu yanlış bilgisini vermesine dayanmaktaydı. Federal bir yasa olan Lanham Yasası, düzmece reklamı yasaklamaktadır. İlk mahkeme Static Control'un Lanham Yasası iddiasını reddetse de Altıncı Derece Mahkemesi bu iddia hakkını iade etmiştir. Lexmark, Yüksek Mahkemeden Altıncı Derece Mahkemesinin kararını bozmasını talep etmiştir.

Başkan Bill Swartz şunları kaydetti: "Yüksek Mahkemenin Lexmark'ın eylemlerinden sorumlu tutulması gerektiği konusunda hemfikir olması bizi son derece memnun etti. "Sadece kurucumuz babam Ed'in bu zaferin keyfini bizimle paylaşmak için burada olabilmesini isterdim."

Static Control'un Baş Hukuk Müşaviri William London ise şunları ifade etti: "Yüksek Mahkemenin oy birliği ile aldığı karar, Lexmark'a güçlü bir mesaj göndermeli." "Lexmark'a karşı açtığımız düzmece reklam davasını devam ettirmeyi ve Lexmark'ın düzmece reklamı nedeniyle zarar gördüğümüzü kanıtlamayı planlıyoruz."

Static Control, global lazer ve mürekkep yazıcı sektörü içindeki hakiki kartuş yenileyicilerini destekleyen en büyük üçüncü parti görüntüleme sistemleri ve bileşenleri üreticisidir. Dünyanın farklı noktalarında satış ve dağıtım tesisleri bulunur. Araştırma, geliştirme, mühendislik ve imalat ile global dağıtım Sanford, North Carolina, ABD'de bulunan Static Control'un ana merkezinde yer alır. Static Control, kendi bünyesinde 10.000 üzerinde görüntüleme ürünü imal eder ve üçüncü parti sektörüne 14.000 üzerinde görüntüleme ürününden oluşan bir katalog sunar.

Kollarını bağlamış ayakta duran takım elbiseli iki erkek

Bu resim 2003 başlarında, Lexmark'ın Static Control'e açtığı ilk davanın hemen ardından çekildi. Soldan sağa: Bill Swartz, Static Control Kurucusu Ed Swartz ve Static Control Baş Hukuk Müşaviri William London.

Static Control yöneticileri bir hükümet binasının önünde poz veriyor

Bu resim, 2013 Aralık ayında sözlü argümanların dinlenmesinin ardından Yüksek Mahkemenin basamaklarında çekildi. Soldan sağa: Static Control'un üretim ve mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dale Lewis, Bartlit Beck firmasından avukat Joseph Smith, Static Control Baş Hukuk Müşaviri William London ve Static Control ortak başkanları Bill Swartz ve Michael Swartz.