Static Control'ün Evrensel Değişim Kartuşu, CE270, CE340 ve CE740 Serisi Kartuşlar için Esneklik Sunar

Static Control 10 Temmuz 2018
Yakın zamanda piyasaya sürülen yenilenmiş evrensel kartuşumuz benzersiz bir olanak sunar: birden çok yazıcıda kullanılabilen bir kartuş. Bu yeterince etkileyici değilse: tek bir yazıcıda orijinal kartuşa kıyasla %128'a kadar daha yüksek bir kapasite sunar!

Daha Hızlı Baskı, Yeni Teknoloji Anlamına Gelir

Türünün tek örneği olan bu kartuş bir gecede geliştirilmedi. Her şey HP® LaserJet® Enterprise 700 MFP M775 yazıcısında kullanılan CE340 serisi kartuşlar (Orijinal stok tutma birimi numaraları: CE340A, CE341A, CE342A ve CE343A) için çözümün ilk geliştirme aşamaları sırasında başladı. Bu renkli yazıcı HIZLIDIR; dakikada 30 sayfa yazdırabiliyor. Bunu, yazıcı içindeki sürekli görüntü aktarımı bandı adı verilen bir mekanizma sayesinde gerçekleştiriyor. Bu teknoloji, tüm renkleri kâğıda aynı anda aktararak baskı hızının artırılmasına yardımcı olur. Eski renkli yazıcılar önce bir rengi, ardından diğerini ve ardından diğerini yazdırırdı.

Bu teknoloji birkaç yıldır var olsa da, M775 yazıcının piyasaya sunulması sayesinde, üçüncü partinin aktarma bandıyla düzgün çalışan bir çözüm bulması için pencere daralmış oldu.

Üçüncü parti çözümlerin çoğunda yer alan sorun, tonerin temizleme bıçağıyla yeterince giderilmemesidir, bu da eski tonerin yeni baskılar üzerine basılmasıyla tabaka oluşumu olarak adlandırdığımız bir baskı kusuruna yol açması anlamına gelir. Baskı türüne ve ortama bağlı olarak, bu durum yaklaşık 5,000-10,000 sayfa yazdırmanın ardından CE340 serisinde meydana gelirdi.

Tabaka oluşumu, basılmış sayfada şu şekilde görünür:
Tabaka Oluşumu Baskı Kusuru
Bu sorun yalnızca CE340 serisinde meydana gelmedi. HP Renkli LaserJet CP5525 ve Enterprise M750 yazıcılarında kullanılan CE270 Serisi (Orijinal stok tutma birimi numaraları: CE270A, CE271A, CE272A ve CE273A) kartuşların yanı sıra HP Renkli LaserJet CP5225 yazıcıda kullanılan CE740 serisi de (Orijinal stok tutma birimi numaraları: CE740A, CE741A, CE742A ve CE743A) aynı aktarma kayışı sorununu ortaya koymuş olsa da, ancak çok daha fazla sayıda sayfa yazdırıldıktan sonra bu sorun ortaya çıkmıştır. Tabaka oluşumu yaklaşık 75.000-100.000 sayfa işaretinde başlar ve aktarma bantları bu makinelerde yaklaşık 150.000 sayfa boyunca dayanırdı.

Bu makinelerde aktarma bandının değiştirilmesi maliyetli ve zor bir hizmettir ve Static Control olarak müşterilerimizi bu sorunla karşı karşıya bırakmak istemeyiz. Bu tür gizli bir maliyet içeren kartuşlar piyasaya sürmek yerine, en uygun çözümü bulmayı hedefledik.

Sonuç olarak, bıçağın temizlenmesi yoluyla aktarma bandından düzgünce temizlenebilen bir yüksek performans toneri sayesinde bu sorunu çözdük.

Evrensel Duruma Getirelim

Bu kartuşların tümü birbirine çok benzediğinden, mühendislerimiz, üç kartuş ailesi için en iyi duruma getirilmiş tek bir çözüm sunmak amacıyla evrensel bir kartuş tasarlanabileceğini belirledi. Üç kartuş arasında plastiklerdeki tek fark, atık kutusu bölümündeki çentiklerdi.

Static Control mühendisleri, uygulamaların tamamında çalışacak şekilde gruplar arasında kullanılmış kartuş dolgularını değiştirmeye yönelik gelişmiş bir otomasyon süreci geliştirdiler.

KartuşKesmeMakinesi.jpg
Ardından, üç kartuş serisinin tamamında işleyebilecek bir çip geliştirilmesi gerekliliği doğdu. Static Control'ün çip geliştirme ve evrensel çip teknolojisi konusundaki köklü geçmişi, bu görevin hızlı bir şekilde başarılabileceğini gösteriyordu. Çip mühendislerimiz, son kullanıcıya orijinale en çok benzeyen deneyimi sunan bir çözüm geliştirip imal ettiler. Kalan sayfa sayısının doğru bildirilmesinin yanı sıra 'toner az' ve 'toner bitti' mesajları da doğru şekilde rapor edilir.

VE Yüksek Kapasite?!

Bu kartuşların simetrisi ve toner yükü konularındaki bilgileri sayesinde mühendislerimiz, CE740 kartuş serisinde yüksek bir kapasite sunma olanağının olduğunu biliyorlardı. Yapılan testler ve yeterlilik sınamaları sonrasında, siyah kartuşumuz orijinalden %128 daha fazla sayfa sunar (7.000'a karşılık 16.000 sayfa), renkli kartuşlarımız ise orijinalden %50 daha fazla sayfa sunar (7.300'a karşılık 11.000). Bu kartuş serisinin sayfa başına maliyetini düşürmek için ne kadar harika bir yol!

Sonuç olarak, evrensel kartuşlarımız, sunmak zorunda olduğunuz stok tutma birimi sayısını 12'dan dörde düşürebilmekte ve CE740 kartuş serisinde yüksek kapasiteli bir ürünün benzersiz avantajını sunmaktadır. Bu kartuş hakkında daha fazla bilgi edinmek için, buradan kartuş bilgi sayfasını indirin.